SARS-CoV-2
Ag Pool Test

De LumiraDx SARS-CoV-2 Ag-test voor samengevoegde monsters is een snelle microfluïdische immunofluorescentieassay voor de kwalitatieve detectie van het nucleocapside-eiwitantigeen in samengevoegde neus- of nasofaryngeale uitstrijkmonsters van maximaal 5 personen met verdenking op COVID-19 of maximaal 5 asymptomatische personen. In combinatie met het LumiraDx Platform biedt de test een snelle, schaalbare en kosteneffectieve oplossing voor de screening van infectieuze personen.

Voordelen van de test

 • Schaal het testen snel en eenvoudig op: goedkope oplossingen voor diagnostische screening
 • Optimaliseer resources: testen van samengevoegde monsters kan de toegang tot het testen verbeteren door aanzienlijke vermindering van de resources (tests, bedieners, instrumenten) die per patiënt nodig zijn
 • Bespaar tijd: testen van samengevoegde monsters kan leiden tot een verlaging van het aantal tests met 40-60%, wat aanzienlijke besparingen op zowel tijd als kosten mogelijk maakt
 • Een hoge gevoeligheid tot Ct 33 maakt de juiste detectie van het merendeel van de infectieuze patiënten mogelijk
 • Eenvoudig te implementeren in zorglocatieomgevingen
  • Opslag van teststrips bij kamertemperatuur
  • Tijd tot resultaat: 12 minuten
  • Compact en draagbaar instrument met connectiviteitsopties
 • Faciliteer de heropening van werklocaties en culturele podia en de hervatting van sport, evenementen en reizen
  • Regelmatig testen van bepaalde populaties, bijv. zorgpersoneel, bewoners in een zorginstelling, werknemers, studenten
  • Eenmalig testen van groepen voor toegang of heropening van locaties

Testproces

In het instrument en de teststrips zijn diverse kwaliteitscontroletests geïntegreerd om te waarborgen dat het instrument en de test bij elke testrun juist werken.
Het testproces bestaat uit een eenvoudige monstervoorbereiding samen met stapsgewijze begeleiding door het instrument, waarna binnen 12 minuten na aanbrengen van het monster een patiëntresultaat wordt gerapporteerd.

The LumiraDx SARS-CoV-2 Ag Pool Test workflow process is comprised of a simple sample prep along with step-by-step guidance of the Instrument to report a patient result in under 12 minutes from sample application.

Prestaties van de test

In klinisch onderzoek liet de LumiraDx SARS-CoV-2 Ag-test voor samengevoegde monsters 100% positieve overeenstemming en 96,6% negatieve overeenstemming zien in vergelijking met het testen van afzonderlijke uitstrijkjes met de LumiraDx SARS-COV-2 Ag Test. Daardoor is behoud van de hoge gevoeligheid gewaarborgd, terwijl de totale testtijd, de kosten en het aantal voor het testen benodigde bedieners worden teruggebracht.

MetingSchattingBI 95% Wilson-score
PPO100,0%88,6%100,0%
NPO96,6%82,8%99,4%
PVW96,8%83,8%99,4%
NVW100,0%87,9%100,0%

Detectielimiet

LoD-resultaten bij uitvoering met de SARS-CoV-2-test voor samengevoegde monsters (1 positief uitstrijkje en 4 negatieve uitstrijkjes) waren vergelijkbaar met LoD-onderzoek uitgevoerd met de SARS-CoV-2 Ag-test, die een LoD van 32 TCID50/ml heeft

Prestaties van de test in een asymptomatische populatie

De prestaties van de LumiraDx SARS-CoV-2 Ag Test zijn vastgesteld met directe neus- en nasofaryngeale uitstrijkjes, prospectief afgenomen bij asymptomatische personen tijdens de pandemie in 2020. 

GroeperingNeusuitstrijkjesNasofaryngeale uitstrijkjes
nPPO95%-BINPO95%-BInPPO95%-BINPO95%-BI
Asymptomatisch30982,4%59,0-93,8%99,3%97,5-99,8%19280,0%49,0-94,3%98,4%95,3-99,4%
Ct <3313100%77,2-100%--7100%64,6-100%--
Nalevingsdocumenten

Niet alle producten zijn in alle landen en regio’s verkrijgbaar. Vraag uw plaatselijke vertegenwoordiger of distributeur van LumiraDx naar de verkrijgbaarheid in specifieke landen. Niet verkrijgbaar in de VS.

Beteregezondheidervaringenuitkomsten

Wij dragen bij aan een gezonder leven voor mensen, gemeenschappen en de maatschappij als geheel

Wij maken interactieve, persoonlijke relaties tussen patiënten en zorgteams mogelijk.

Wij beheersen en verlagen kosten om de druk op zorgbudgetten te helpen verlichten.

Blijf geïnformeerd

Aanmelden voor nieuws