Sekretesspolicy

LumiraDx sekretessmeddelande

Dina personuppgifter

Webbsidan (’sidan’) du har kommit till drivs av eller för LumiraDx:s räkning (’LumiraDx’ eller ’företag’), som kontrollerar alla data avseende tillämpliga databestämmelsers syften. Skyddandet av dina personuppgifter är viktigt för oss. Vi respekterar din sekretess och vill att du förstår vad vi gör med informationen som vi har om dig eller personerna du insamlar data från.

Denna sekretesspolicy förklarar hur vi (LumiraDx) samlar in, delar och använder dina personuppgifter eller informationen som insamlas från de instrument vi tillhandahåller. Denna sekretesspolicy gäller endast denna sida. Till exempel gäller inte detta länkade webbsidor ägda eller kontrollerade av tredje part.

Ditt godkännande av detta sekretessmeddelande

Genom att använda sidan ger du uttryck för ditt godkännande av villkoren i vårt aktuella sekretessmeddelande som finns anslaget i detta område på sidan. Om du inte godkänner något villkor i detta sekretessmeddelande, uppge inga personuppgifter på denna sida. Om du väljer att inte uppge personuppgifter på denna sida, kanske du inte kan göra vissa saker, som t.ex. tillgå vissa områden på sidan, begära prover, eller skicka e-postmeddelanden till oss.

Personuppgifter som insamlas av oss

Vi kan komma att insamla följande slags personuppgifter från dig när du använder LumiraDx-service eller LumiraDx-produkter:

  • Kontaktuppgifter: information som låter oss kontakta dig direkt som t.ex. ditt namn, e-postadress, telefonnummer och adresser som förknippas med ditt konto eller din beställning.
  • Kontouppgifter: när du hämtar och använder en LumiraDx-app som t.ex. engage, kommer du att ombes registrera dig hos oss och skapa ett konto. Dina kontouppgifter omfattar ditt användarnamn, lösenord och dina kontaktuppgifter som t.ex. ditt namn, adress och e-postadress.
  • Transaktionsinformation: registreringar om produkterna och servicen du köpt från oss.
  • Leveransinformation: information som relaterar till leveransen av våra produkter till dig.
  • Installation och servicehistorik: registreringar som relaterar till installationen av våra produkter i ditt hem eller företag och information som relaterar till produktservice.
  • Enhetsinformation: information om smartphone, mobiler, datorer eller andra elektroniska enheter som du ansluter till våra produkter, webbplats eller LumiraDx-appar, som t.ex. uppgifter om typen av enhet (vilket kan omfatta unika enhetsidentifierande siffror), dess operativsystem, webbläsaren som du använder och program på enheten som ansluter till våra produkter och service. Den kan också omfatta uppgifter om din internetleverantör, ditt mobila nätverk och din IP-adress.
  • Svar på undersökningar, tävlingar och säljkampanjer: vi sparar registreringar av alla undersökningar som du svarar på eller ditt deltagande i någon tävling eller säljkampanj som vi anordnar.
  • Registreringar av dina diskussioner med våra team på kundservice: när du delar kommentarer och åsikter med oss, ställer frågor eller lämnar in ett klagomål kommer vi att behålla en registrering av detta. Detta omfattar när du skickar oss e-post, ringer vårt team på kundservice. Vi kan också övervaka och registrera våra telefonsamtal med dig för att säkerställa att vi lever upp till den standard vi vill ha, liksom även till relevanta lagar och bestämmelser.
  • Hur du använder LumiraDx-produkter: vi kommer att insamla information om hur du använder LumiraDx-produkter och -service i ditt hem eller på ditt företag och deras prestanda.
  • Hur du använder en LumiraDx-app och vår webbsida: när du använder en LumiraDx-app eller vår webbsida samlar vi in information om sidorna du tittar på och hur du använder dem.
  • Lokaliseringsinformation: vi kommer att insamla information om din exakta lokalisering när du väljer att dela den med oss. Även när du inte aktivt delar din lokalisering med oss, kan din smartphone eller datorns IP-adress ge oss en ungefärlig lokalisering när du ansluter till vår webbsida eller produkter men detta kommer inte att vara mer exakt än staden eller landet du använder enheten i.

Du behöver inte ge oss dina personuppgifter som beskrivs ovan till oss, dock, om du inte gör det, kanske du inte kan använda våra produkter och service eller att funktionen på våra produkter kommer att vara reducerad.

Vad vi använder dina personuppgifter till

Syfte

  • Tillhandahålla vår service till dig och upprätthålla ditt konto
  • Ta betalning för våra produkter och service
  • Leverera produkter till dig
  • Installation och service
  • Besvara dina frågor eller klagomål
  • Upprätthålla och förbättra våra produkter och service
  • Säkerställa överensstämmelse med föreskrifter
  • Analytisk data och statistisk forskning för att hjälpa oss att bättre förstå hur våra produkter används
  • Personalutbildning
  • Utveckla nya produkter och service
  • Fastställa produkter och service som kan vara av intresse för dig
  • Direktreklam
  • Undersökning av felaktig användning av ditt konto, bedrägeri och inkassering av skuld

Vi kan komma att anonymisera och summera alla personuppgifter som vi har (så att de inte identifierar dig direkt). Vi kan komma att använda anonymiserade och summerade uppgifter för syften som omfattar testning av våra IT-system, för forskning, dataanalys, förbättring av vår webbsida, appar och produkter samt utveckling av nya produkter och service.

Källor från vilka vi insamlar dina personuppgifter från

Vi kommer att insamla personuppgifter från ett antal källor. Dessa inkluderar följande:

  • Direkt från dig: till exempel, när du skapar ditt LumiraDx-konto hos oss, köper produkter och service från oss, fyller i formulär som vi ger dig, kontaktar oss per telefon, e-postar eller kommunicerar direkt med oss på något annat sätt.
  • Vår webbsida, app och LumiraDx-produkter: ger oss information om hur du använder dem.
  • Andra företag som vi arbetar med: ger oss information för att hjälpa oss leverera våra produkter och service till dig, och för att förstå dig bättre. Dessa omfattar:
  • Företag i samma företagsgrupp som oss: vilka kan ge relevant information om ditt gas- eller elektricitetkonto.

Vilka vi delar dina personuppgifter med

Vi kan komma att dela personuppgifter med följande parter:

  • Företag i samma företagsgrupp som oss: i syftet att tillhandahålla service till dig och för att förstå din användning av våra produkter och service.
  • Andra företags appar och produkter: i syftet att hjälpa dig använda appar och produkter som du ansluter till LumiraDx-produkter.
  • Leveransföretag: för att leverera produkter som du har beställt från oss.
  • Andra servicegivare och rådgivare: som t.ex. företag som stödjer vårt IT, hjälper oss att analysera våra data, hanterar betalningar, skickar meddelanden till våra kunder, ger oss juridiska eller ekonomiska råd och allmänt hjälper oss att ge dig service.
  • Marknadsundersökning: ibland kan vi be vår partner för marknadsundersökningar att kontakta våra kunder för att hjälpa oss att se hur vi kan förbättra våra produkter och service.
  • Köpare av våra produkter och service: köpare eller potentiella köpare som vi säljer till eller förhandlar om att göra affärer med.
  • Tillsynsmyndigheter: där det krävs av oss enligt lag eller för att hjälpa till vid deras utredningar eller initiativ för energisektorn.
  • Myndigheter som uppehåller lag och ordning: för att hjälpa till vid undersökningen och förebygga kriminalitet närhelst lagen kräver.

Vi avslöjar inte personuppgifter till några andra med undantag av vad som framställs ovan. Vi kan komma att tillhandahålla tredje part med summerad statistisk information och analyser om användare av våra produkter och vår service, men vi kommer att se till att ingen kan identifieras från denna information innan vi visar den.

Direktreklam

I enlighet med de reklampreferenser du ställer in när du skapar ditt konto eller när du ställer in dessa vid ett senare tillfälle, kan vi kontakta dig via e-post, notifiering, sms, brev eller telefonsamtal med information om produkter och service som vi tror att du kan vara intresserad av.

Om du talar om för oss att du inte vill ha reklam via e-post, notifiering, sms, brev eller telefonsamtal kommer vi inte att kontakta dig på detta sätt.

Du kan låta oss veta när som helst att du inte önskar få reklammeddelanden genom att skicka ett e-postmeddelande till oss på privacy@Lumiradx.com eller kontakta teamet på kundservice via telefon eller via webb-chat.

Du kan också säga upp din prenumeration av e-postreklam genom att klicka på länken i e-postmeddelandet för att avsluta prenumerationen som vi skickar till dig.

Annonsering på andra webbsidor och appar

Vi arbetar tillsammans med våra annonsbyråer för att visa dig reklam om våra produkter och service på webbsidor eller appar som du besöker, vid tidpunkter och på ett sätt som vi upplever är relevant för dig. För att göra detta använder våra annonsbyråer anonymiserad information om webbsidor, appar, socialt mediainnehåll och annonser som du interagerar med eller tittar på när du är ansluten till Internet för att säkerställa att den reklam du ser är mer relevant för dig.

De tekniker som våra annonseringsföretag använder (för att fastställa vilken reklam som ska visas för dig), känner igen enheten som du använder men de är inte riktade mot dig som en namngiven individ. Vanligtvis används cookies och liknande tekniker för att målsöka denna typ av reklam. Du kan läsa mer om cookies och hur man hanterar användningen av dessa genom att läsa avsnittet nedan.

Servicemeddelanden

LumiraDx-appen kommer att skicka servicemeddelanden direkt till din smartphone eller enhet via appen när vi har något viktigt eller intressant att visa dig eller om du har bett om att få upplysning om vissa händelser som relaterar till dina LumiraDx-produkter.

Beroende på den service som du har valt kan du också få dessa meddelanden via sms eller e-post beroende på dina preferenser.

Du kan stänga av servicemeddelandena när som helst via appen, systeminställningarna på din smartphone eller ditt konto online.

Cookies

Om du använder vår webbsida eller app kommer vi att samla in information om hur du interagerar med oss online. Vi använder cookies och andra liknande tekniker för att hjälpa oss med detta.

Du kanske har hört talas om ’Cookies’, som är filer eller delar av information som lagras av din webbläsare på hårddisken på din dator. LumiraDx kan använda cookies för att samla in annan information under ditt besök på sidan, som t.ex. speciella områden som du besöker och den service du utnyttjar via sidan. Till exempel kan sidan känna igen att du har lämnat personuppgifter till LumiraDx och avstå från att be om samma information en andra gång. De flesta webbläsare är initialt inställda för att acceptera en cookie. Om du föredrar kan du ställa in din webbläsare till att inte acceptera cookies eller för att upplysa dig om när cookies skickas. Om cookies inte accepteras på sidan kan det resultera i en oförmåga att besöka vissa områden på sidan eller att du inte får personlig information när du besöker sidan. LumiraDx försöker hela tiden att förbättra hur vi marknadsför sidan. För att hjälpa LumiraDx att göra detta kan företaget mäta besökseffektiviteten för LumiraDx webbsida genom att fastställa när du besökte sidan, och vad du klickade på under besöket. Sidans mätstatistik kan användas för att göra din upplevelse mer personlig av besöket på webbsidan, liksom även för att utvärdera – anonymt och i sammanfattningen – statistiken om sidans användning. Information om din dator, som t.ex. din IP-adress (ett nummer som tilldelas din dator när du surfar på Internet), den webbläsare du använder och den typ av operativsystem som du använder kan också insamlas och länkas till dina personuppgifter. Detta är för att säkerställa att sidan ger den bästa webberupplevelsen för sina besökare, och att sidorna är effektiva informationskällor. Vissa av sidorna som du besöker kan också samla in information via användningen av spårpixlar (”pixel tags” eller transparenta ”gifs”) som kan delas med en tredje part som direkt stödjer LumiraDx i marknadsföringen och utvecklingen av webbsidan. Till exempel kan information om besökarnas användning av webbsidan delas med vår tredje parts annonseringsföretag för att bättre målsöka stora Internetrubrikannonser på sidan. Informationen som insamlas via användningen av dessa spårpixlar är dock inte individuellt identifierbar även om den kan länkas till personuppgifter.

Internationell överföring av dina personuppgifter

De personuppgifter vi insamlar kan komma att överföras till och lagras i länder utanför Europeiska unionen. Vissa av dessa jurisdiktionsområden kräver olika nivåer av skydd med hänsyn till personuppgifter och, i vissa fall, kanske lagarna i dessa länder är mindre skyddande än i den jurisdiktion där du är bosatt. Vi kommer att företa alla skäliga åtgärder för att garantera att dina personuppgifter endast används i enlighet med denna sekretesspolicy och tillämpliga europeiska lagar för dataskydd och respekteras och hålls säkra.

Hur länge lagrar vi personuppgifterna

Vi kommer att lagra dina personuppgifter under en tidsperiod som bestäms av nationella riktlinjer och krav från tillsynsmyndigheter.

Dina rättigheter avseende dina personuppgifter

Du har följande rättigheter i förhållande till dina personuppgifter:

  • rättigheten att informeras om hur dina personuppgifter används;
  • rättigheten att tillgå de personuppgifter vi har om dig;
  • rättigheten att slippa få direkta reklammeddelande;
  • rättigheten att begära korrigering av de felaktiga personuppgifter vi har om dig;
  • rättigheten att begära att dina personuppgifter spärras eller raderas om bearbetningen inte efterföljer tillämpliga lagar om dataskydd.

För att utöva någon av ovan rättigheter, eller om du har några frågor avseende dina rättigheter, kontakta oss genom att använda uppgifterna i avsnittet ’Kontakta oss’ nedan.

Om du inte är nöjd med sättet som vi använder dina personuppgifter kan du också påtala detta för kontoret för UK Information Commissioner eller din lokala tillsynsman för dataskydd. Vi finns här för att hjälpa till och uppmanar dig att kontakta oss för att först lösa orsaken till ditt klagomål.

Länkade platser

Medan du tittar på denna sida kan du erbjudas automatiska länkar till andra webbsidor som är förknippade med en speciell aspekt på denna sida. Detta innebär inte att LumiraDx nödvändigtvis är förknippad med någon av dessa andra sidor eller deras ägare. Du bör kontakta dessa sidor för att tillgå deras policy avseende användning av dina personuppgifter. Andra LumiraDx-sidor kan regleras av separat sekretesspolicy. När du besöker en annan LumiraDx-sida bör du noggrant läsa och granska sekretesspolicyn som reglerar en sådan sida

Skydd av barn och minderårig under arton (18) år

LumiraDx insamlar inte eller använder några personuppgifter medvetet som tillhandahållits av barn eller minderåriga under arton (18) år. Om du som förälder blir medveten om att ett barn eller minderårig under arton (18) år har tillhandahållit personuppgifter till LumiraDx, var vänlig och kontakta oss. (Se ’Vem ska kontaktas’ nedan). OM DU ÄR ETT BARN ELLER EN MINDERÅRIG UNDER ARTON (18) ÅR, GE INGA PERSONUPPGIFTER TILL LumiraDx.

Ändringar i detta meddelande

Vi kan komma att uppdatera detta sekretessmeddelande då och då. När vi ändrar detta meddelande på ett påtagligt sätt kommer vi att uppdatera versionens datum längst ned på denna sida. Vi kommer att försöka ge dig rimlig förvarning om väsentliga ändringar i detta meddelande så till vida vi inte är förhindrade att göra detta. Där så krävs av lagen kommer vi att begära ditt samtycke till ändringar på det sätt vi använder dina personuppgifter.

Kontakta oss

I händelse av några frågor eller klagomål i samband med den information vi har om dig, vänligen e-posta till oss på: privacy@lumiradx.com

Datum

24 maj, 2018

Vi fokuserar på kunderfarenhet och är dedikerade att göra rätt varje gång.

Kontakta oss